Яшьлегем хэтирэлэре!!!

Ваннур Рахматуллин
Козге тондэ айнын монсулыгы
Алсуланып тошэ тэрзэмэ.
Тэрэз тобендэге голлэремэ
Аллы---голле нурлар сибелэ.

Авыл йоклый, эшлэп арыганга
Анда--монда этлэр оргэли.
Яшлегемнен уткэн миэгеллэре
Йори кебек тэрзэм тирэли.

Еллар узды, гомер утэ торды
Узганнары калды кунелдэ.
Эммэ балачак, яшлек моны белэн
Чыкмас инде минем кунелдэн.

Кунелемдэ шул керсез балачагым
Хэтеремдэ эле ул бугендэ.
Юк, оныта алмыйм хэрбер конен
Онытылмаслык бит ул гомергэ!

Их! кайтсын иде кире бала чагым
Ялан тэпи йогереп йоргэн чакларым.
Оныта алмам шул ЭНИЕМНЕН
Тэмле итеп пешергэн Ашларын.
15. 10. 2013 ел.