***

Ваннур Рахматуллин
Ялган--гаделсезлек белэн донья тулган
Шуны сизде минем кунелем.
Еллар узгач инандым мин,
Гаделсезлекнен шулай усуен.

Якын дуслар, колеп яши бездэн
Якынайткан булып араны.
Утте гомер, шундый дуслар белэн
Жэрэхэтле тозэлмэс яраны.

Эллэ инде ботен жир шарында
Якын--гадел дуслар булмады.
Чын гаделлекне таныр чакта
Ялган--гаделсезлекне кубрэк анладым.

Минем шуна кунелем ышана,
Булмас инде, бу доньяны узгэртеп.
Чонки гаделсезлек белэн дуслар яши
Алай жинел генэ, булмас аны тозэтеп.
26. 10 2013ел.