Язмыш... Язмыш

Ваннур Рахматуллин
Еллар уткэч, онытылып кына беткэч
Ник очраштырдын безне эй! язмыш.
Тозэлгэн яра иде инде, тагын яна
Кунеллэрдэ калган мон, хэм Сагыш.

Жавап эзлим, лэкин анлый алмим,
Язмыш сине ничек анларга?
Еллар уткэн, еллар аша гомер уткэн,
Син бит минем уткэн хыял ла.

Их! Син язмыш, шундый серле иден
Синдэ иде бит керсез уткэннэр.
Минем хислэр сунми хэм сурелми
Лэкин очраша икэн ул, коткэннэр!