Эзлэмэ син бэхет ерактан!!!

Ваннур Рахматуллин
Бэхет эзлэп еракларга китмэ
Табылмас бит ул барыбыр еракта.
Уз илендэ бэхетенне табарсын
Туган-туфрагынны озелеп яратта.

Сагынарсын кунелен барыбыр илгэ тартыр
Эти-эниен туган бит бу якта.
Кайт син, кайт туган якка
Андый хэллэр була ул Ир-Атта.

Бэхет эзлэп еракларда йормэ
Айрылып туган жиреннэн.
Синен кебеклэр дэ кире кайта бит
Айрыла алмый туган иленнэн.

Бэхет эзлэп еракларга китмэ
Козен кошлар да китэ еракка.
Без бит ир-атлар кошлар кебек
Кире эйлэнеп кайтабыз туган якка.

Китсэн еракка бала чагын, хэтирэсе калыр
Ялан тэпи йоргэн чакларын.
Сагынырсын, саргаерсын син
Барыбыр озелер синен узэклэрен.

БЭХЕТ ЭЗЛЭП КИТМЭ ЕРАККА!!!