Билал Адилов - Живота си с достойнство окрили

Дафинка Станева
Словата ми да бъдат завещание:
С неправдата в света ти не дружи.
Знай, правдата е твоя меч и достояние -
в живота смело с него си служи.

От сплетниците по-далече бягай,
отрова змийска те изливат в теб.
Заменят истината с фалш, облага.
В дома ти сеят зло, раздор свиреп.

Тъй много таласъми се явиха.
Те лесно ще отрежат твоя клон.
Наглед са те сред нас смирени, тихи -
но ни погубват по опасен склон.

Не се скъпи да даваш подаяние.
За обич, за пари не се моли...
И съхрани туй свято завещание.
Живота си с достойнство окрили!


                Превод: Дафинка Станева