Битва з ворогом

Никита Келим
Шабля гола, кінь мій бистрий,
Мчуся полем я барвистим.
Оселедець вітер віє,
Поспішаю, може вспію.

Там, за буйним, за Дніпром
Б'ється отаман з полком.
Обступили запорожців,
Полягло багато хлопців.

Б'ються хвилії могучі
Об дніпровські сильні кручі.
Так і ворог з-за кордону
Б'є козацьку оборону.

В сильних плечах отаманських
Не одна стріла стирчить.
Він від ярості і болю
Дужче за Дніпро кричить.

Потримайтесь хлопці браві,
Ще вже не довго воювать.
Скоро браття запорожці
Допоможуть бій тримать.

Вчасно встигла допомога,
Перебили ворогів.
Тепер знають печеніги
Дух і силу козаків