В нiч дощову

Вера Кухарук
В ніч дощову холодну і  сльотаву,
Коли вітрисько у кущах дрімає,
А сонний  Янгол  десь  забрів в  отаву,
Про  вольну волю стиха хтось  співає.

Зове проснутись від дурману-зілля,
Бо знов Вкраїна-матінка розп'ята.
-Розплющіть очі, гляньте на довкілля,
І бороніть  від зайд  народ  завзято!

Глянь навкруги, які  палаци!.. Диво!
А там старі нетоплені  халупи...
Одні живуть багато і красиво.
В забутих селах десь холонуть  трупи.

Надії вже нема на Божу волю,
Чи упованія на Божу ласку.
Молити в Господа щасливу Долю?!
Та годі  вірити в солодку казку!..