Тремтить в моiх руках пташа мале

Вера Кухарук
Тремтить  в  моїх  руках  пташа  мале
Таке  крихітне,  тепле  і  пухнасте.
Без  мами  почуває  себе  зле -
Страх  душу  тисне...  так  малому   лячно.

Отак  і  я...  все  згадую  тебе,
В  душі  не  розпач  -  тихе  скавуління.
А  серце  стукає:  прийде..,  він  ще  прийде...
Отак  щодня:  чекання,  наче   тління.

Твій  усміх...  теплий,  наче  смертний  гріх.
Твої  вуста  -  смачні  і  соковиті.
Дзвіночком  по  долівці  в  хаті  -  сміх,
Ось  скрипнуть  двері...  я  чекаю  миті...

Ще  звечора  думки  —  а  мо  прийде?..
З  надією  дивлюся  в  твої  очі...
Що  на  портреті...  Дощ  рясний  іде...
Я  знов  одна  в  обіймах  теплих  ночі.

Безсоння,  невимовний  біль,   страждання...
І  сльози  безнадії  на  світанні...