Шейт1андин кьаст1ар

Тачир Аташов
Алт1уш хьанва са вад шейт1ан зи кьилел
Ялзава зун, гьарад
вичиз хуш патах
Румкайрин ван
aкъатна къе, стулд
винел
Хъвана эрекь  хьанва закай са пайчах.

Са шейт1анди куш -
кушзава зи япал
Лугьуз " къарагъ"
жемир икьван вун
зайиф
И межлисдал акъуда
на  къал - макъал
Лугьуз " дидед гайи
нек ваз гьайиф".

Са шейт1анди ялзава зун, дуьз къачик
Лугьузва заз " ваз
парава душманар"
Эгелча кьуьл, вуч
акатна ви к1вачик
Ви шад дустар айа на къе пашманар.

Са шейт1анди лугьузва заз " уях
хьухь"
Вучиз ви яр фенва
масад хизандиз
Пашман жемир, и
гафарал ч1алах хьухь
Сур эдгъуьна ам
тухванвай инсандиз.

Са шейт1анди
чукурзава  зи илгьам
Лугьузва хьи "
кхьимир жигьил на
шиир"
Шад хиялра кутур
вуна, са дерт - къам
Лагь кьван на заз,
шиирри ваз гай хийир.