эканомiм

Инна Дорошкевич
Эканомім – на паперы,
на веры…
і да халеры –
грошай – у кішэні –
поўная жменя…
Парсючкі – роўным радам,
кароўкі – рабенькім штабам.
І як тут не пагадзіцца, –   
на здраду не прышчапіцца.

Эканомім – на страху,
стаім у знямозе – пад дахам
сваёй дачы,
што на Ламаншы.
Ці, можа, – шыкоўнай кватэры?
Дый да якой жа халеры? –
Глянь на шпалеры, –
Замест якіх грошы,
крыху падсохшы.

Эканомім – на свабодзе,
не жывем – у згодзе:
ні з сабой, ні з табой,
не з іншымі… – лішнімі.
А навошта нам столькі грошай?
Паспыталася…
Развіталася… –
тое што з эканомам сталася.