Мехъер я хуьре

Тачир Аташов
Мехъер я хуьре.

Вуч ийер я гатун бере
Уях хьанва къе чи
дере.
Алатна ван Далдам -
Зуьрне.
Лезги хуьре мехъер я къе.

К1ват хьанва хуьр
чамран гъенел.
Жигьил рушар хунча
кьилел.
Хуш хъвер ала сусан
сивел.
Лезги хуьре мехъер я къе.

Свас иер я бишме
алай,
Гъиле чирагъ енге
галай,
Чамра чанда ава гур
ц1ай
Лезги хуьре мехъер я къе!

Нянин кьиляй жеда
демер,
Хуш манийрин къведа ванер,
Жигьил дустар айиз
къуьлер.
Лезги хуьре мехъер я къе!!!