Хирлиг чуректер

Рада Куулар
Хостуг уе ковудээрге
Чалгаа чазар уе тыптыр
Чагыда дуу саасканнар дег
Чурээнернин хири унуп
Чугаанар-даа ковудей бээр.

"Адыг биле сарбашкынын
Баснязын шупту номчаан.
Аранарда хиндик хир чок
Авыястыг, чашпаа эвес,
Арыг, шынчы кижи бар бе, коргузунер!