Радзiмы край

Вера Осыка
Люблю цябе, радзiмы край,
Крык петушыны на свiтаннi,
Дзе сустрэла я калiсцi,
Там сваё першае каханне.

Палi, засеяныя рунню,
Што зелянеюць за сялом,
Прыгожых буслаў клякатанне,
Што кружаць над сваiм гняздом.

Яшчэ люблю, калi вясною
Квiтнеюць ля дамов сады
I ноччу, у высокiм небе,
Там свецiць месяц малады.

Люблю цябе, радзiмы край
І ўспамiнаю зноў i зноў,
Сваю вёсачку малую
I сiнь азёраў i лясоў.




(На белорусском языке)