Поэт на празднике любви

Принцалександр
Пусть стар и некрасив поэт - в сединах и морщинах,
Но быть разочарованным в любви ему однако нет причины.
Он проводник высоких чувств, он служит Аполлону и Венере,
Поэзия его к сердцам обращена, их окрыляя на своем примере.
------
Though old and ugly quite the poet is, gray-haired, and with wrinkles ample.
His poetry is all addressed to hearts, inspire by example.
So disappointed be in love for him there is no reason really.
He serves Apollo, Venus with the verse and rhyme devoted to high feelings.