По-далеч от ненужните чувства

Дафинка Станева
По-далеч от ненужните чувства
след поредна победа летиш.
В своя делник сред сигурност пуста
скриваш ловко душата си ти.

Тази тактика е изпитана:
разстояние, гордост и студ.
Извоювал си чувствена битка -
днес празнувай с тържествен салют.

Но през някоя нощ безприютна
с монотонен дъждовен парад,
аз ще дойда - незвана, минутна -
тъжна чайка от бял морски град.

И ще видиш: със страст непонятна
как морето целува скала.
А след спомена кратък за лятото,
ще родиш стих с космична печал.

Днес обаче сред сигурност пуста
скриваш ярки следи от звезди.
И далеч от ненужните чувства
победител дано да си ти!