Шон Маклех-17-Осень ребенок Перел

Катерина Крыжановская
Осiнь дитина
Шон Маклех


                «Якщо людина цікавиться сенсом життя, це хвора людина.»
                (Зігмунд Фройд)*

Я дивився на осінній дублінський дощ і мокре листя, яке прилипало до бруківки і флегматичного двірника, який марно намагався відшкрябати їх від бруківки. Двірник побачивши мене процідив крізь зуби: «Теж мені Харон-перевізник…» Тоді я написав у свій записник таке:


Осіннє місто – це хвора дитина,
Маленький філософ,
Що робить свої аплікації
У потріпаний зошит
Буднього дня.
Шкода, що старий Сократ**
Жив на спекотному півдні
У своїй оливковій Греції
Еллада бібковій***
Кипарисово-виноградній.****
Він не знав,
Яке то сумне дитя
Ненажери Кроносу –
Цього Сатурна злого*****
Осінь-дитина.
Той сивий філософ
Гравець питаннями
Чомусь думав,
Що вона тільки щедра,
Тільки вином повнить келих,
А не сумом вітру північного
Лісів бореальних.
Бородатий Сократе!
Поділись своєю цикутою…

Примітки:

*  - він помилявся. Як і всі люди… І ті, що шукають сенс і ті, що ні…

** - не дивуйтеся, що я часто згадую Сократа. він був мудріший за нас – він нічого не писав…

*** - на Русі лавровий листок називають «бібковий листок». Тому й Еллада – бібкова…

**** - ах, навіщо…

***** - він справді злий. Згадайте хоча б Франсіско-Хосе де Ґойю…


...


Осень ребенок
Шон Маклех


                «Если человек интересуется смыслом жизни , это больной человек ».
                ( Зигмунд Фрейд ) *


Я смотрел... на осенний дублинский дождь и мокрые листья (которые по прилипали к мостовой...) И флегматичного дворника (который тщетно пытался!) Отскрести их... от мостовой. Дворник увидев меня... сквозь зубы изрёк : «Тоже мне Харон перевозчик... » Тогда я написал в блокнот следующее:

Осенний город - это. Больной ребенок...
 
... или. Маленький философ (что делает...
... свои. Аппликации...!!
В потрепанную (тетрадь...) Буднего дня.

Жаль... что старый Сократ **
Жил (на жарко-солнечном юге...

... в своей. Оливковой Греции (в бибковой *** Элладе...
Кипарисово - виноградной!

Ах. Зачем? Он не знал...
... какой это. Грустный ребенок. Сатурна злого ****

Этот (обжора Кронос!!) Осень - ребенок.

...

... и. Тот седой философ (игрок...) Вопросами.
Почему-то думал (что она...) Всегда щедра!

... и. Только вином! Наполняет... бокалы.
(а не грустью...!!
Ветра... северного. Лесов нереальных...

...

Осень...

...

Бородатый Сократ! Поделись ка..
... своей. Цикутой..



Примечания:

* - Он ошибался . Как и все люди ... И ищущие смысл и те , что нет ...

** - Не удивляйтесь , что я часто вспоминаю Сократа . он был мудрее нас - он ничего не писал ...

*** - На Руси лавровый лист называют « бибковий листок» . Поэтому и Эллада - бибкова ...

**** - Он действительно зол. Вспомните хотя бы Франсиско- Хосе де Гойе ...