Як прыгожа гучаць радкi

Инна Дорошкевич
 Як прыгожа гучаць Радкі, –
 Што – на матчынай мове...
 Смак вясновы, які ж ён салодкі, –
 I – смакуеш яго ў родным слове.

 Як прыгожа гучыць Вясна, –
 І шчабеча птушыны квартэт…
 Я чакаю казкі…– і – сна...
 А пакуль жа «маўчыць» Інтэрнэт.

 Як прыгожа гучыць маё Сэрца, –
 Калі скрыпку Душы не спыніць…
 Не знаходжу сабе я месца –
 У галаве каханне звініць!!!