Чаму цягнецца рука да шклянкi?

Инна Дорошкевич
- Чаму цягнецца рука да шклянкі?
На лепш – шкварку…
Бяры… закусі.
Дулю тычаш мне?
На што падманка?
Не крычы… бяры...
- На – выкусі!!!

- Чаму цягнецца рука да шклянкі?
- Можа я ўжо зусім знямог?
Вытрымаў іспыты, што ўручыў сам Бог.
І цяпер – валяюся ў нагах, – ля ганка.

- Чаму цягнецца рука да шклянкі?
- З вечара не п’ю, але вось – з ранку
Я прашу, – дай выпіць у тузе!
Няхай змрок меня куды знясе!

- Чаму цягнецца рука да шклянкі?
- Я не ведаю, што адказаць і як з тым жыць?
Не магу забыцца…
- А забыць?
- Гэты ўсё пустэча… мрыі… зданкі…
- Калі цягнецца рука да шклянкі…

09.10.2013