Ненасита

Весела Йосифова
Стихвам във ръцете ти –
мека като облак,
плавам по небето ти
(твой последен кораб).

Влизам през очите ти
(Триумфална арка) -
стигам до сълзите ти,
дето не отрони.

Падам на гърдите ти
(нежна като сянка) -
пари по лицето ми
дръзкият ти шепот.

Устните ти огън са
(нестинарска жажда).
Боже, колко жадни сме!
... Искам още... още...


Нет сытости
(подстрочник)

Утихла в твоих руках -
мягкая, как облак
плывущая по небу
(я последний твой корабль).

Вхожу в твоих глазах
(Триумфальная арка) -
Касаюсь твоих слезах,
чуть не проливаеш.

Приласкаюсь к твою грудь
(мягкая, как тени) -
ожигает мое лицо
дерзкий твой шепот.

Губы твои огонь
(нестинарская жажда).
Боже, сколько у нас жажда!
...Хочу больше... больше...