Поетка нiжна Ще й руситка Й вередуха

Ицхак Скородинский
Поетка ніжна… Ще й руситка… Й вередуха   

Над останньою,над паперовою книгою віршів своїх... 
Погляд ковзає, ковзає, і…
І тремтячи чортячим в очах...
Занурилась, як в дзеркало озера
…в нез'ясовне,
прокидається там солов’їним,
зегзіцею... 
І не може, а може, не хоче вона повертатись назад,
в світ пічної нудоти, де сором навіки  відлинув... 
Так і жити б і жити…
У своїх, у слов'янських, у віршах...   
Їй…
 
Та!
   
Квітку зоряну з неба  зірвавши,
між сторінок заклала її. 
І закрила всі двері... 
Й застигла, неначе навік...

Але!
 
Як у давню свою давнину,
вона знову почула цей ЗВУК! 
Хоч і чутний нам, ледве... 
І як в порожнину,
її губи, як ті пелюстки шепотіли, вишіптували
...СЛОВА,
непотрібні нікому вже...
   
А потім…
І вони…

Розтанули…

* * *
   
Куди ж ти рвешся, щоб зірватися з обриву, 
поетка...   
Вербою гнучкою,
у
…несамовітті, 
коріння видираючи з землі 
і лози розпушивши… 
Та ще й змією вигнувши лелечу вию, 
ти з бурею вовчицям, лютим виєш, виєш...
 
А от, коли доб'єшся й ти свого... 
Утопленицею нагогОшеною усесвишнім, 
ще дихаючи
і
перекидаючись на хвилях…
 
Всього лише, 
за течією ти
пливеш в завіз навколишній, торішній
де так обломиться, 
що з зідраною шкірою
ти гнитимеш серед корчиць 
з сосновою
із  твар'ю…

Та ще й, з невірою
вселенською…

На нью!