Сара Тиздейл - Wisdom -

Татьяна Кочерова
         Мудрость

Смирясь с несовершенством мира,
Не создаю себе кумира
И не витаю в облаках.
Смотрю в глаза я жизни прямо-
Спокойно, трезво и упрямо-
Судьбу держу в руках.
Мне жизнь так подарила мудрость,
Но что ж взамен - конечно юность.

      оригинал
   
  Wisdom.Sara Teasdale

 When I have ceased to break my wings
 Against the faultiness of things,
 And learned that compromises wait
 Behind each hardly opened gate,
 When I can look Life in the eyes,
 Grown calm and very coldly wise,
 Life will have given me the Truth,
 And taken in exchange -- my youth.