Графитно обяснение в любов

Дафинка Станева
По стени, тротоари и гари -
обяснения нежни в любов:
"Хей, обичам те!" "Твой съм до края!"
"Сто звезди да ти дам съм готов!"

Думи, знаци - графитно изкуство.
Няма схватки за рицарска чест.
С къси фрази, разголени чувства
покоряват се дамите днес.

Есемеси - писма прагматични.
Телефонен - и мъжкият зов.
А пък аз все така те обичам.
в сън и блян.Старомодна любов!

Но, обзета от порив хлапашки,
в лунна нощ ще обходя града.
Ще изпиша фасадите прашни
с цвят на огън:"Обичам те! Д."