Неперевершена краса

Анатолий Павленко
Дніпра  красоти  оку  милі –
Відвести  погляд  де  ті  сили:
Таких  картин  нема  більш  в  світі.
Хто  ж  не  погодиться,  скажіте.

… Хіба  що,  той,  хто  на  Айдарі*
Спостерігав,  і  не  в  примарі,
Як  в  золотих  лататтях  сонце
Відпочива  в  його  затоці.

*) Айдар  -  річка, притока Сіверського Дінця