Пуранэ. Песня на цыганском языке

Арман Цыбульский
Припев:

Чаворалэ,на ачкиренти пуронэн,
Онэ илэстыр саро туменгэ отдынэ,
Вса прогия, коли проджяла джиипен,
Явена мануша пескрэ семьенца кэтанэ.
Ой, Дэвла, приходит осень наших лет,
Седо бала саро шеро учакирдэ,
Коли дживдэ ваш пескри семья, ромалэ,
Явен тумэ и барвалэ и бахталэ.

Куплеты:

Екджинэ бэштэ ратяса
Пашэ костро романо,
Пурано пескри ромняса,
А паш лэндэ грай парно.

Ром лыя дыхло чангендыр
Лэса ла учакирдя,
Сыс саро дэ судьба лэндэ,
Ей лэс пала васт лыя.

Чаворэ шукар дживена,
Лэндэ пескрэ чаворэ,
А пуранэ кана явена
Ек екхэса дуйджене.

Шилалы бавал дуинэ
И хачона чергеня,
«Яв кэ мэ, мири Рубинэ»,
Ром ромня приоблыя.