Патря перена. Песня на цыганском языке

Арман Цыбульский
Патря перена тэл хара
И кхам хачола шилалэс,
Ой, на дыхтямпэ мэ хара,
Сыр мэ скучаю зоралэс.

Кхэрэстыр мэ на угием –
Барэдыра улиджинэ,
Саро мэ лэнгэ подчиндем,
Джином мэ пескро бангипэ.

На халювава тэдживав,
Ой, мири доля романы,
Канна ромня на тэдыкхав,
Сыр ей ровела екджины.

Тхадэла лакиро ясвин
Сыр надыкхэла чаворо,
Ты там одна, я здесь – один,
Ой, тэзракхэл тут Дэвлоро.

Чамудэ мандыр чаворэс
И очень зоралэс облэ,
Пхэн ужакирла мэк дадэс,
И мэ явава кэ тумэ.

Патря пэрэна тэл хара,
А кхам дэ болыбэ нанэ,
Проджяна амарэ берша
И мэ яваса кхэтанэ.