Запах корицi

Любов Ведута
ЗАПАХ КОРИЦІ

Весна буяє. Нарешті сонце
Нам в радість жовту малює вікна.

Дзвінок нежданий. Питаю: - Хто це?
Сама ж в куточку сиджу, принишкла.

Знов лист. Відкрити не поспішаю.
І чим конвертна душа багата?

Кладу корицю до м'ятного чаю.
А як же хочеться свята! Свята!

Я вже читаю. У кожнім слові
В малюнках доль почуття іскряться.

І від любові  - до нелюбові.
І пишуть, пишуть! І не бояться!

І відкривають себе листові,
Букви – до букв, до рядків – рядочки.

Промінь з вікна зазирає знову
В ігри життєві у «мами-дочки».

Я за робочим столом. Працюю.
Запах кориці над чаєм остиглим.

Я у книжкові вінки вплітаю
Квіти, яких ми зірвати не встигли.

Ось і дописано. Звісно, рада!
Поки надворі весна буяє

З дому виношу я запах кориці
В тепле цвітіння нашого раю.