Як хочеться

Любов Ведута
ЯК ХОЧЕТЬСЯ

Як хочеться вирватися з оков
І впасти в літо, в луги, у квіти.
Як хочеться, щоб ти страх поборов
І зміг, як в юності, полюбити.

А Долі стежка така в’юнка,
Що не шукає рівнин і бродів.
Тече бурхлива гірська ріка,
А ми обоє – на переході.

А нам би разом – на той місток,
Що захитався б, знаю, одразу.
Крок, відчайдушний, як той стрибок…
Знову порожні образи фрази.

Знаю, колись, хоч не завтра, ні,
Може, колись  зможеш щось змінити.
Осінь. Пшениця уже в стерні.
Та чи ще буде кого любити?

Як хочеться вирватися з оков …
************