***

Наталья Лобастова
Якось Котик на ставку зловив Рибку золоту.
І сказав веселий Котик, попадеш мені ти в ротик...
Рибка плакала, просила в лапках сильних трипотіла....
І благала відпусти – все, що хочеш попроси.

Кіт довгенько муркотів відпускати не хотів...
Загадав казан линців та жирненьких коропців...
Рибка хвостиком змахнула і у річечку пірнула
Довго Котик ждав линців, перейшов на горобців...




У цій байці є кінець-хто розумний молодець..