Риторичне питання чи помирати?

Игорь Архипчук
Чи можеш ти мовчати?!..
Коли серце вимагає висловити все,
Якщо бачиш навкруги погане
І бажаєш світлий бік знайти.

Думки сповнені ідеальних бачень,
Кличуть тебе до дії.
І от ти мариш, мариш…
І хтось кричить: «Свободу захищай!»

Не йди за усіма,
Мій крилатий друже,
Кінець всього тебе
Не коштує ідеї.

Тільки створене лишиться після смерті!
Та й то… Його сплюндрують інші.
І все твоє буття увійде
У вічну ніч, заповнену нічим.