ЧОМУ Ж?

Любов Ведута
ЧОМУ Ж?

А без надії я не вмію!
І без кохання, вибач, теж!
Думок грайливу веремію
Не спокушай і не бентеж.

Хтось далі, швидше хтось, хтось більше...
Це не моє, ні, не моє!
Вже думку в павутину віршів
Павук облудливий снує.

Та хтось же вміє! Навіть хоче!
І просить: Будь зі мною, будь!
Чому ж мої зелені очі
Тобі заснути не дають?

(збірка "В країні несполоханого щастя",2012 )