Кьве ц1арар

Владик Батманов
Къулугъ ая на Ватандиз
Кlан жедайвал вун ви
халкьдиз.
*  *  *
Ибадат ая АЛЛАГЬдиз
Дарман жедайвал дердиниз.
*  *  *
Чlуру хесетар квай инсан
Гьич садазни жедач масан.
*  *  *
Душман чилел атай чlавуз,
Тур хци яз алад хуруз.
*  *  *
Атайла ви чилел душман,
Гьайиф къвемир чан гуз жуван.
*  *  *
Гъурбатдикай жедач ватан,
Лагьайтlани ваз вун я кlан.
*  *  *
Гьазур ятlа халкьдин рекье,
Душмандин вун къекъуьгъ
геле.
*  *  *
Гъурбатда ваз,эй мусурман
Дар жедайд я сурун лакьан.
*  *  *
Ктабдивай тежен яргъаз,
Ам гьамиша куьмек я чаз.
*  *  *
Ктабдикай хкуд лезет
Ви руьгь патал ам я девлет.