Нiч

Екатерина Хмелевская
                "Жити хочу! Геть думи сумнi!"
                (Леся Українка "Contra spem spero!")

Рiченька глибока,
Мiсяць - нiби хлiб..
Нiби біле око
На мене зорить.
Серпень мiй чудовий
Розкриває смак
долi моєї нової..
Майбутньому - так!

Більш не буду в ліжку
Літо витрачати ,
Або в бані з книжкою
усе байдикувати,
сни свої ловити
з ранку до вечора.
Авжеж хочу жити!
Життям без террору!

Хай собi воюють
янкі та араби...
Я же мою землю
в образу не дам!
Нехай вітер вільний
у полі завиває -
він по світу виглядає,
лише він все знає.

Сонце хай яскраво
пофарбує місто.
Хай дерева стрімко
струшувають листя.

Рiченька глибока,
щастя тут не клич..
до зорі далеко,
сон дарує ніч..