Поклон

Юлия Донева
ЮЛИЯНА ДОНЕВА

ПОКЛОН !

О, колко велик си,  Есенин,
известен не само в Русия!
Чета аз твоите песни,
чета и сълзите си трия.

Пред мен е Рязанската степ
с този клен, с тези тревни поляни...
Четейки обиквам и теб,
и сови, врабчета и врани.

Чета аз и нямам насита
и препрочитам безспир,
а моята фантазия скита
из цялата Рязанска шир.

О, нека вятърът свири
„Под ребрата на тънката ръж“
и птиците, твоите песни
да разнасят на шир и на длъж.

Признавам, у мен будят чувства,
които изтръгват стон.
Това и велико искуство,
за което, поете, поклон!