***

Ричард Шкребко
Смерть прийде і за тобою.
 Скосить голову косою.
 Ти від неї не лякайся.
 Поки, ще живий, покайся.

 Смерть жорстока неминуча,
 А коса її блискуча.
 За гріхи страждати будеш.
 Ти ніколи не забудеш.

 Мить коли прийде розплата.
 Буде суд твоя цитата.
 Перед Богом там на небі.
 Ти не будеш по потребі.

 Щось просити, вимагати.
 Про пощаду, там, благати.
 Тільки знай, що буде пізно.
 Бог погляне тільки грізно.

 І тобі весь час блукати.
 Вам її не подолати.
 Смерть не спить, собі чекає.
 Як вона слабих лякає.

 Ти подумай, хто, наступний.
 Підкрадається приступний.
 Річка берег омиває.
 Похоронний марш так грає.

 Є труна вінки і квіти.
 Плачуть всі і навіть діти.
 І ніхто тепер не знає ,
А карета вже чекає

Де помре, куди потрапить.
Долю чим, свою поквапить.
Хто згадає і заплаче.
Скаже: «Ти лети козаче.

За Дніпро і дике поле,
Що тобі потрібно доле»?
Вся спокуса, одкровення.
Все залежить від натхнення…