Що приснилося менi

Лиана Халоша
Як ластівка, веселою прокинусь
І ніжних промінців крилом торкнусь,
Туманом світанковим перекинусь
Й з берізкою в садочку обіймусь.
Полину в піднебесся білим птахом
До сонечка в ранковому вогні.
До мами пригорнуся: - Здрастуй, мамо!
Послухай, що приснилося мені!
Хатинка чепурненька на узліссі,
Качата поспішають до води.
А я стою й дивлюся, як на стрісі
Воркують сизі дикі голуби.
Нагнусь над маком, пильно подивлюся:
Весь світ побачу в крапельці роси,
Сама до себе тихо посміхнуся,
Ромашок повплітаю до коси.