Бабине л то

Надежда Рубан
        Бабине  літо.

Стоять  у  саду  георгіни,
Зустрічаючи  бабине  літо,
Неначе  справляють  свої  іменини,
Стоять  нарядні  гордовито.

Колише  вітер  калину,
Метеликів  до  себе  манячи,
Жовтневу  збираю  малину,
З  промінчиком  сонця  граючись.

Як  в  дитинстві  серце  завмирає,
Коли  осінньою  порою,
Зелений  сад  враз  розквітає,
Прощальною  жовтою  красою.

Бабине  чарівне  літо,
Красивий  бархатний  сезон,
Стоять  смереки , як  на  мито,
Взявши  моє  серце  у  полон.

Перед  красою  золотою,
Я  на  коліна  вмить  упаду,
Та  вже  тікає  від  нас  жовтень,
Ключі  вертає  листопаду.

А  листопад -  отак  безжально,
Красу  всю  саду  буде  рвати,
Закличе  стужу  й  хуртовину
І  снігом  вже  почне  кидати…

автор: Н.П.Рубан.