Прозаично

Ани Монева
Така си крачим –  често към умората
и влизаме във дневните аритмии.
Със себе си тъй често спорим,
а вечер уморени някак стихваме.
 
Тогава почват да болят очите
и да тежат крайъгълните камъни.
Преравяме по памет думи скрити
и чувствата си дневно позабравени.
 
Все по-рехави настъпват нощите.
Луните им в безмълвие се стичат.
Пресмятаме  последните си козове,
а тъмното боли,  дори не пита.
 
И все така будуваме до ранно утро,
в което топло е единствено кафето,
преливаме от празното във пусто,
броим какво от вчера ни е взето.
 
Съвсем за кратко пулсът е ритмичен,
навън поредната аритмия ни чака.
И този ден ще се изниже прозаичен.
До вечерта, в която ще се сгушим някак.