Тежест

Ани Монева
 Колко малко трябва да мога – 
 да чуя как бие сърцето ти,
 да загърбя всяка малка тревога
 и се вгледам високо в небето си.
 
 Да тръгна през нощите будни
 по гладка и светла пътека,
 а когато във утрото съмне,
 да се усмихна и дръпна пердето.
 
 Да отворя очи за простори,
 да ги затворя за мрака,
 да тръгна по пътя нагоре
 без страх и без да очаквам.
 
 Да скрия няколко лъча,
 през зимата да ме стоплят,
 тежки думи когато се случат,
 моята обич да не докоснат.
 
 Колко малко трябва да мога -
 малко, а колко е всичко.
 Как тежи над мен небосвода,
 когато не мога и всичко е липса.