Колегам

Лилия Ермоленко
Вітаю вас зі святом знань, таланту, кропіткої праці – з Днем Науки!!!



Бажаю всім родинного тепла і миру,
Нехай вам Бог пошле кусочок сиру,
Бо на казну надії зовсім мало,
А в селах стали забувать, як хрюка сало.
Щоправда, печія не буде турбувати,
Нехай лише натхнення творче не дає вам спати.
Надії на науку і село держава завжди покладала –
Тепер, здається,  інше щось поклала.
Чомусь не стали на полях корма родити
І одиниця кормова всім наказала довго жити…
Майбутні покоління, може статись, будуть в змозі
Побачити лиш того бугая,
Що залишився в Сухачівці при дорозі.
А щоб якусь уяву  про породи дати,
Його щороку в інший колір будуть фарбувати.
В освіті вищій також стались зміни:
Ветлікарів вже випустили більш, ніж є корів на Україні,
Але село даремно їх чекає,
Борги селянам повертать ніхто не поспішає.
Серед студентів якось повелося -
Ти можеш навіть в Alma mater не ходить,
Коли у татка досить грошей.
Але якщо диплом, як кажуть в нас, “за сало”,
На бакалаврів і магістрів цих надії мало.
Отож бо й мусим пам’ятати – нам ще копати та копати
Безмежну ниву наукову, розумне й вічне сіять знову,
Терпляче сходи ті плекати і добрих врожаїв чекати.