Левиця

Леся Романчук
Мабуть, час уже публікувати присвяти...
Гарні речі пишуть аз, грішній, достойні люди...

Олег Стояновський

левиця

Лесі Романчук

ранковими джунглями іде левиця
її лапи м’яко ступають по розпеченій землі
і дерева розступаються і схиляють свої
незачесані голови
левиця іде і забуті висохлі джерела
починають бити ключем
а гігантські комахи
завмирають в одну мить
скільки ж треба мати сили волі
і сили взагалі
щоб дотриматися цього безконечного ритму
не зійти з дороги
не спіткнутися об гострий камінь
на роздоріжжі
левиця іде і у вічно теплих джунглях
починається сніг
а різнокольорові метелики
стуляють крила так голосно
що здається навіть загиблий вчора лев
прокинеться з вічного сну