Народнi думи

Людмила Журавская
З терпкими соками могутьної історії,-
Не в затишку,- на попелі й крові
Писались думи, а не в акваторії.
Боровся мій народ,- не жив в імлі.

...Чи - то під дзвін бджоли в медових травах,-
Чи під зловісний ятагана блиск
Боролась Україна, захищалась,
Бо вороги в ній бачили свій зиск.

В кривавих січах проти людоловів
Народ мій дужий ясу переміг,
Бо не зростає воля у полові,-
Її плекав і боронив - як міг.

Що вороги?!На що йшли певно знали,-
Знайшли притулок в щедрій цій землі,
Бо козаки - сміливі запоріжці
Життя своє поклали на ваги.

...Народні думи.Будуть вічно жити,-
Розкажуть про події ті, роки,-
Історію по ним вивчають діти,
Що думи пронесли через віки.

  ЛЮДМИЛА ЖУРАВСЬКА