Папороть - кв тка

Надежда Рубан
        Папороть – квітка.

Як  тільки  у  мрії  порину
Наче  тіло  душа  покидає,
В  нарцисову  лину  долину
І  в  гори  мене  повертає.

У  гори: Карпатські,  Уральські, Алтайські
В  русло  двох  річок - Абакана,
Де  хмари  спочити  лягають
Де  душевна  лікується  рана.

Чар - зілля  в  тих  горах  шукаю
Щось  беру  собі  на  замітку,
Місяць – молодик  по  небі  гуляє
Знаходжу  я  папороть – квітку.

На  неї  дивитись  не  можна
Бо  може  враз  осліпити,
Треба  дивитись  на  зорі
І  тихенько  щось  попросити.

Для  себе  нічого  не  прошу
Попрошу  лиш  за  родину,
Щоб  довго  в  здоровї  прожили
І  в  радості  кожну  годину.

Сама  упаду  на  коліна
У  полі  тім , серед  тих  луків,
У  Бога  щиро  попрошу,
Щоб  дарував  мені  внуків.

Щоб  над  горами  і  лісами
Понад  садочком , перелазом,
Колись  у  мріях  політали
Удвох,  з  онучкою  ми  разом…

3.02.12