Звала меня мати

Наталья Владимировна Антонова
Звала меня мати
Белье полоскати.
Позвала напрасно -
Я катала прясло

Звала меня мати
Масло взбивати:
Я играла с кисой -
Молоко скисло

Звала меня мати
Сено ворошити:
Притворилась хворой,
Да на хороводы

Звала меня мати
Сестрам помогати:
Я бежала спати
На своей кровати

Звала меня мати
По воду таскати,
Я же не хотела
На воду глядела

Звала меня мати
Звезды сосчитати,
Едут скоро сваты
Во наши палаты

Мати моя, мати
Что же так некстати?
Не уж то и свадьбу,
Не уж то играти?

Мати моя, мати
Я же не готова,
Мати моя, мати
Я же не белена,

Мати моя, мати
Стану я страдати

Доня моя, доня
Женская та доля,
Доня моя доня
Замужем - не дома