Халуй

Инна Дорошкевич
(байка)

Ніхто і не згадае,
Як халуя спаткае.
Дзе ёсць чым пажывіцца,
Ён мусіць там з’явіцца.

Пакуль “Х” незаўважны,
Ён зробіць усё, што скажаш.
І добры, безатказны,
Пакуль усё не пакажаш.

Гарбаты, цукру паднясе,
Так хутка дапаможа,
Што і забудзеш – моцна б’е,
Хто сцеле мякка ложа.

Цяпер ужо халуй – кароль,
А ты яго прыслуга.
Даверыў жа сваю пароль –
“Мядзвежая паслуга!!!”

14.02.2005