Час кахання прыйшоу!

Инна Дорошкевич
Iлюстрацыя:Вильям Бугро (W.A. Bouguereau). Амур и Психея (Первый поцелуй)

Час кахання прыйшоў!

Час кахання прыйшоў! – Сустракаем з Любоўю!
І спрабуем адчуць, - што ствараецца раптам...
Падаецца мне – штосьці, – адзінай гурбою
Да высновы прыйшлі і назвалі – стартам.

Час Кахання, Любові і Радасці Свету,
Час прыкмет без благога і – росквіт зямны...
Свой я бляск пранясу і ў дарунак Сусвету
Раскажу, –  што і я – пакарылася сну –

Дзе прыйшоў Час Кахання, Любові і Сонца,
Дзе мы зволілі бруд і віталі дабро...
І я думаю, што – на заўсёды – бясконца
Усталюецца тут – на Зямлі, –  хараство.