Знову подзвонити не посмiв

Петр Коваль
Ні повідомлень, ні пропущених дзвінків.
Ніхто в мені не мав нагальної потреби.
Я знову подзвонити не посмів.
В ранково-недоторканім ще небі
Вибілює яскраве сонце голубінь,
Не всю, не зовсім, тільки навкруг себе.
А я від тебе, лиш на мить прикинь,
На відстані такій, як до Денеба*.
Там білий лебідь у холодній чорноті
Блукає в всесвіту координатній сітці,
Шукаючи на зоре-квітнім ситці
Єдину в майже вічному житті.
Знайде? Можливо. Швидше всього - ні.
                10/08/2013


* - Денеб (Альфа Лебедя) — найяскравіша зоря в сузір'ї Лебедя та одна з найяскравіших зір на нічному небі. Разом із зірками Вега й Альтаїр Денеб утворює "Літній трикутник", який добре видно у північній півкулі літніми й осінніми ночами.
Точна відстань до Денеба донині залишається причиною суперечок. За різними оцінками від 1600 до 3200 світлових років.