Леген природи

Надежда Рубан
Ліс - то  легені  природи
І  вам  признатися  мушу,
Я  вірю,  я  знаю  точно,
Що  ліс  живу  має  душу.

Все  в  лісі  бурлить  і  дзюркоче,
На  світанку  виспівує  пташка,
Як  караван  по  пустелі  пісочній,
Ладунки  тягне  мурашка.

Навіть  вітер  проживає  у  лісі,
Нагулявшись,  спочиває  на  кручі,
Розпустили  свої  довгі  коси
Й  заквітчалися  верби  плакучі.

Дятел  бубнить  на  ялині,
Сорока  в весь  голос  скрегоче,
Лелека  осів  на  ліщині,
Гніздо  збудувати  вже  хоче.

Немає  у  лісі  границі,
Взялися  за  руки  дубочки,
Під  ними  малина  й  суниці,
Маслюки, сироїжки,  грибочки.

Ожини  під  ноги  лягають,
Простягнулись  під  берези  тоненькі,
Рижі  лисички  палають,
Танцюють  під  лісом  опеньки.

І  в  будні  і  в  кожну  неділю,
До  лісу  щоразу  приходжу,
Милуюсь,  любуюсь,  радію,
На  красу  надивитись  не  можу.

Немає  ніде  кращої  вроди,
Вдихаю  настойку  смоли,
Ліс - то  легені  природи,
Краса  неземна  у  сосни.

 автор  Н.П.Рубан.