Зима вереду

Надежда Рубан
          Зима  вередує.

Зима  цього  року  бастує,
Відказалася  від  провожатих,
Сипле  снігом  і  грізно  лютує,
В  березні,  числах  двадцятих.

Лелеки  уже  прилетіли,
Із  країн  теплих  далеких,
Чому  так  зима  знахабніла?
Не зважає  зима  на  лелеків.

Дні  березневі,   похмурі,
Сонечка  довго  не  бачать,
Дерева  стоять  у  зажурі,
Сніжинками  мерзлими  плачуть.

Пташки  заховались, притихли,
Забули,  що  мають  співати,
Зима  витанцьовує  вихром,
І  сипле  снігом  лапатим.

Не  мила  вже  зими  врода,
Заховала  погодку  ясну,
Не  здаються  дерева  й  природа,
Вже  бруньками  віщують  весну!


Автор:  Н.П.Рубан.