Бузок перемоги

Надежда Рубан
            
Дякуймо  Богу  і  дякуймо  долі
Що  в  мирний  ми  час  проживаємо,
І  маємо  в  що  вбратись  і  їсти  доволі
Що  лиха  війни  ми  не  знаємо.

Ми  зобов’язані  тим,  що  там  залишились
У  тих  сорокових  роках,
Чи  вони  долюбили,  чи  онуків  обняли?
Ми  їх  пам’ятаймо  в  віках.

Завдячуймо  їм,  що  і  досі  сьогодні
Живемо  як  в  країні  казок,
Скільки  себе  пам’ятаю  у  День  Перемоги
Розквітає   шикарно  бузок.

Ветеранам  усім  ми  до  ніг  поклоняймося
Поклоняймося  і  землю  цілуймо,
Щоб  горя  не  знати,  щоб  їх  пам’ятати
Життя  своє  щиро  цінуймо.

Девятого  травня  в  святковій  одежі
Я  вийду  на  площу  параду,
І  дітям  і  внукам  і  навіть  правнукам
Розкажу  про  війни  канонаду.

Може  доторкнеться  до  струнів  їх  серця
Зрозуміють,  що  свято  це  -  не  якийсь  дріб’язок,
Понесу  і  поставлю  на  могили  солдатів
Розцвівший  травневий  бузок.

8.05.13 р. автор  Н.П.Рубан.