Кого хто точить?

Петр Коваль
Питав в коси точильний брус
- Струнка, дзвінка, підеш за мене?
- Та що ти, камінь, я тебе боюсь -
Товстий, тупий і сірий, тобто - темний.

Тут можна б ще про те, кого хто точить,
Але не це впадає першим в очі.
Так і в житті, щоб стало щось можливим,
Спочатку зовнішнє, вже потім суть важлива.